DJ ELECTRO - HOUSE - 70/80/90

Bust a move on Dextro NRG! Shake it down on Public Enemy! A mix-experience full of electro, house and music from the 70/80/90s (oldschool hip hop, discogrooves, new-wave, retroclassics). Sounds of tomorrow meets those from the past! We need body rockin', not perfection. Let’s get some action from the back section!

DJ-sets van een aantal uur, of een ganse avond draaien. Alles is mogelijk. Op openbare fuiven richt ik mij qua DJ-sets voornamelijk in mijn favoriete DJ-stijlen electro en house, maar af en toe een goede oldschool hip hop plaat, drum&bass en wat gepaste 70/80/90-classics passeren geregeld ook wel eens de revue: Daft Punk, Beastie Boys, Michael Jackson, De La Soul, Chromeo, Armand Van Helden, Alex Metric,...

Sinds 2006 draai ik op openbare fuiven uitgaande van chiro, scouts, jeugdhuizen, studentenclubs,... Dit zowel individueel als samen met ons DJ-team The Gimmicks. Verder draai ik ook frequent als allround discobar op privéfuiven, dus een bredere muziekwaaier opentrekken indien nodig vormt nooit een probleem.

Hieronder kan je alvast enkele van mijn mixtapes beluisteren:

UPDATES FACEBOOK

BIOGRAFIE

Sinds eind de jaren '90, ergens rond het eerste middelbaar, ben ik geïnteresseerd geraakt in de wondere wereld van het deejay'en. Na enige tijd de kamer van mijn broer te teisteren door tussen onze twee stereo-decks te switchen met de volumeknop ben ik er toch achter gekomen dat dit allemaal beter te hanteren valt met het mengpaneel. En dus werd er enig zakgeld gespaard en de eerste twee-kanaals mixer stond te blinken in de slaapkamer.

Al snel werd de set-up uitgebreid tot de oldschool walkman, discman, stereo-deck en een oude draaitafel met belt-aandrijving. De eerste lessen waren duidelijk: scratchen met een walkman is not done; en een kapot gescratchte riem van een draaitafel valt niet zomaar te herstellen met een stuk plakband.

Uiteindelijk bleef het bij deze set-up gewoon bij 'radio' maken en het aanhoren van de funky dubbele baslijnen. Dan maar een zomer tomatten gaan plukken als vijftienjarige en de eerste dubbele CD-speler MET pitch-bediening was een feit. Het DJ-leerproces kon beginnen.

Doorheen de jaren ben ik mij meer en meer beginnen verdiepen in verscheidene muzikale stromen, dit gaande van jaren '70 funk klassiekers tot eighties new wave en de hedendaagse electro-scène. Als kind van de jaren '90 (geboren in 1986) is de kennis van de nineties ook enorm groot. Zo heb ik onder meer in 2009 en 2010 resident-DJ geweest op 90's-fuiven in Antwerpen. Mijn muzikale smaak blijft enorm gevarieerd en dit heeft zich weerspiegeld in mijn uitgebreide muziekcollectie. Deze komt nu zeer handig van pas als DJ en discobar op allerhande openbare- en privéfuiven. Sinds +/- 2003 ben ik actief op publieke fuiven.

CONTACT

Kris Deckers
Duffel / Antwerpen

T: 0497/73.19.04
E: info@krisix.be

© 2016 | Webdesign: Kris Deckers